Wat is VoIP?

VoiP staat voor Voice Over IP. Dat wil zeggen dat spraak (voice) over een IP verbinding (internet) verstuurd wordt. Met behulp van deze techniek kun je dus bellen over het internet. Een bijkomend voordeel: bellen over VoIP is goedkoper dan bellen over ISDN!

Voordelen van VoIP

Nu ISDN stopt, is het belangrijk om tijdig op zoek te gaan naar een passend alternatief. VoIP is zo’n alternatief. Een voordeel van VoIP is dat deze techniek al heel wat jaren gebruikt wordt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de ‘nieuwe’ technologie gevoelig is voor bijvoorbeeld een storing: VoIP heeft door de jaren heen al bewezen zeer betrouwbaar te zijn.

Daarnaast is VoIP, zoals eerder al aangegeven, goedkoper dan bellen over ISDN. Maar dat is nog niet alles. We zetten de voordelen graag voor je op een rijtje:

  • Kostenbesparend.
  • Je kunt vanaf iedere locatie met internet verbinding maken met de telefooncentrale in de Cloud. Wel zo handig!
  • Even niet op kantoor en je telefoonnummer doorschakelen? Stel met een paar drukken op de knop je telefooncentrale zelf in.
  • Je kunt je VoIP abonnement maandelijks aanpassen. Krijg je meer medewerkers en heb je meer verbindingen nodig? Geen probleem, het is zo aangepast.

Wil je meer weten over VoIP telefonie of meteen overstappen? Neem dan vandaag nog contact met ons op.