Fax en intercom

Dat ISDN stopt per 1 september 2019 kan ook invloed hebben op je fax en intercom. Sommige van deze installaties maken namelijk ook gebruik van een ISDN-verbinding. Check dan ook op tijd of zit zo is, dan kan er indien nodig op tijd een aanpassing gemaakt worden.

Faxapparatuur

Een ISDN fax zal na het verdwijnen van het netwerk voorzien moeten zijn van een alternatieve verbinding. Er zijn verschillende oplossingen om er voor te zorgen dat je de fax nog wel blijft ontvangen, ook na 1 september 2019. De eerste optie is Fax2Mail. Dit programma zorgt ervoor dat je faxberichten als PDF in je mailbox ontvangt. Het is dan ook een goede oplossing als je maar af en toe een fax ontvangt.

Gebruik je fax regelmatig of zelfs vaak? Dan kun je ervoor kiezen om extra apparatuur te installeren die ervoor zorgt dat ISDN omgezet wordt in VoIP. Op deze manier kun je de fax nog prima blijven gebruiken nadat het ISDN-netwerk verdwijnt.

Intercom

De meeste intercomsystemen, bijvoorbeeld een deurbel of slagboom, communiceren door middel van een analoog signaal met de telefooncentrale. Er bestaan ook systemen die werken met een ISDN signaal, het is dan ook belangrijk om dit te (laten) controleren. Zo weet je zeker dat jouw systeem ook na het verdwijnen van het netwerk goed blijft functioneren.

Mocht je een ISDN intercom hebben, dan is een VoIP intercom een goed alternatief. Deze communiceert via het internet. Hierdoor weet je ook meteen zeker dat je met deze oplossing jaren vooruit kunt.